Maribor, Bilbao, 15.10.2018 | Barbra Drnač

Svetovno v latinu. Žan in Ana Stajan na 44. mestu. Pogrešala sva podporo trenerja Vedrana Čelića!

Brat in sestra prvič na svetovnem prvenstvu za mladince
Žan in Ana Stajan (foto: osebni arhiv)
Žan in Ana Stajan (foto: osebni arhiv)

Minuli vikend je bil španski Bilbao prizorišče plesnega tekmovanja Bilbao World Open, v okviru katerega se je odvijalo tudi svetovno prvenstvo za mladince v latinskoameriških plesih. Naše barve sta zastopala brat in sestra, Žan in Ana Stajan, tretja z državnega prvenstva, ki sta v konkurenci sedemdesetih parov pristala na 44. mestu. "Udeležitev na svetovnem prvenstvu mi je veliko pomenila. Organizacija same tekme in vzdušje sta bila lepa. Plesna zveza nama je kot spremljevalca določila gospoda Marka Vodnika in žal ne najinega trenerja Vedrana Čeliča, kar je bilo zame najbolj moteče. Zelo sva ga pogrešala. Njega in njegovo podporo. Saj po mnenju zveze ni ustrezal pogojem. Z rezultatom sva zadovoljna, sva pa prepričana, da bi le-ta bil boljši ob prisotnosti najinega trenerja in ne gospoda Vodnika, ki je bil za naju popoln tujec. Vikend je minil, kot bi mignil, in v mislih pustil veliko lepih vtisov," je za naš portal komentirala Ana.

...
...

Anina izjava glede uradnega spremljevalca Marka Vodnika je kar odkrita, in prav je tako, da pove, kaj jo je motilo. Marko je za naš portal seveda profesionalno komentiral prvenstvo in nastop dueta Stajan: "Prvenstvo organizirano bolj povprečno. Otvoritvena slovesnost je bila bolj zmeda kot mimohod parov. Tudi gledalcev je bilo le okoli 500. Dvorana pa ogromna. Parov na štartu 71. Žan in Ana sta bila prvič na svetovnem. Prek 'redanca' sta prišla med 48 parov in zasedla 44. mesto. Njun ples je bil v vsaki rundi boljši, vendar je neizkušenost naredila svoje. V tej konkurenci je treba biti izredno stabilen, močen in hiter par. Naša prvaka sta na poti, da to postaneta, bo pa potrebnega še veliko dela. S tem, kar sta pokazala danes, sem zadovoljen in ponosen nanju. Seveda pa sta danes pridobila tudi prepotrebne izkušnje."

... (foto: osebni arhiv)
... (foto: osebni arhiv)

Zmaga je šla v Rusijo, in sicer k aktualnemu prvaku v kombinaciji, Yaroslavu Kiselevu in Sofii Philipchuk. Na tekmi nismo imeli slovenskega sodnika ali sodnice. Spomnimo še na lanski rezultat, ki je bil precej podoben letošnjemu. Tekmovalo je 67 parov, oba naša para, Nino Djordjevič in Ana Gedl ter Brin Hlade in Laura Walter, sta si delila 40. do 41. mesto. Žana in Ano čaka 3. novembra še svetovno prvenstvo v standardu, takrat bo potovala z njima Natalija Banovič iz Društva plesni center Samba, katerega člana sta.

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Na špici
Lana Smolnikar & Klara Senica. Janu Ravniku sva hvaležni za ves trud, potrpljenje ...
Leto 2016 si bova zapomnili kot prelomno leto, saj sva takrat dobili možnost sodelovanja ...
Preberi članek
Preberi članek
Oktober 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Lahko noč, skrbi!
Severa in Gal Gjurin premierno predstavila spot Lahko noč, skrbi!
Prihodnjo nedeljo! Štart tretje sezone kuharske oddaje Zdravo, Tereza!
Tokrat snemam oddaje v Sloveniji in vabljeni k ogledu vsako nedeljo ob 17.40 na POP TV
Preberi članek
Preberi članek