Slovenija, 12.11.2018 | Remington

Movember in akcija Moje življenje, moja izbira!

Šest slovenskih zvezdnikov in zvezdnic bo simbolično, z umetnimi brki, slovenske moške opozarjalo na pomen zdravega načina življenja.
Rebeka Dremelj, ki ima sama izkušnjo z rakom ščitnice, se je z veseljem odzvala povabilu Remingtona.
Rebeka Dremelj, ki ima sama izkušnjo z rakom ščitnice, se je z veseljem odzvala povabilu Remingtona.

Rebeka Dremelj, Neisha, Nina Ivanič, Vid Valič, Alen Kobilica in David Urankar so Movember ambasadorji, ki bodo v spletni akciji in s plakatov po celi Sloveniji, moške opozarjali na to, kako veliko vlogo imata način življenja in preventiva pri tudi za njihovo zdravje. Kampanjo sta podprli podjetji Remington in Big Bang, ki bosta ob zaključku akcije tudi donirali sredstva Onkološkemu inštitutu v Ljubljani.

Moški ambasadorji akcije Movember so: Alen Kobilica ...

Moški ambasadorji akcije Movember so: Alen Kobilica ...


Prav v povezavi z zdravjem moških se v okviru movembra, ki je mednarodno gibanje, največkrat omenjata raka prostate in rak mod. Po podatkih, ki so jih posredovali z Onkološkega inštituta Ljubljana https://www.onko-i.si/, je rak prostate najpogostejši rak pri moških v Sloveniji in tudi v Evropi. Izjemno povečanje incidence raka prostate v zadnjem desetletju ( kar za 4,2 % povprečno letno) ni posledica kakega novega nevarnostnega dejavnika, pač pa predvsem vse širše rabe testa za določanje za prostato specifičnega antigena (PSA) pri zdravih moških in odkrivanja velikega števila primerov, ki bi drugače ostali vse življenje prikriti.

... Vid Valič in ...
... Vid Valič in ...

V Sloveniji je bilo leta 2015 na novo odkritih 1.541 bolnikov z rakom prostate, kar predstavlja 20% vseh rakavih bolnikov. Rak prostate raste počasi, od nastanka bolezni do kliničnih znakov mine 9-17 let, do pojava oddaljenih zasevkov pa nadaljnjih 5-7 let. Bolniki so pri začetni obliki raka navadno brez težav. Težave z uriniranjem so pri začetnih tumorjih praviloma posledica povečanja prostate. Leta 2015 je bilo v Sloveniji 113 novo odkritih bolnikov z rakom mod. Je najpogostejši rak mladih odraslih moških med 20. in 40. letom. Po pogostnosti med vsemi raki pri moških zaseda rak mod 13. mesto. Najpogosteje se pojavlja kot neboleča zatrdlina v modu, kot hitro povečanje ali zmanjšanje moda, občutek neugodja, teže ali napetosti v modu. Možna je topa bolečina v medeničnem dnu ali dimljah. Znaki tumorja mod so lahko tudi napetost, občutljivost, bolečina in povečanje prsi.

... David Urankar.

... David Urankar.In zakaj so se pri blagovni znamki Remington odločili, da podprejo Movember ter k sodelovanju povabijo tudi ambasadorke? Že od začetka ustanovitve blagovne znamke Remington https://si.remington-europe.com v New Yorku leta 1937 je njen edini cilj, pomagati posamezniku doseči popoln izgled in počutje. Ne glede nato ali je urejanje del posameznikove jutranje rutine ali priprava na velik dogodek, Remington razume, da se samozavest začne z izgledom.

Ženski ambasadorki pa sta poleg Rebeke še Neisha in ...
Ženski ambasadorki pa sta poleg Rebeke še Neisha in ...

Vsakdo izmed nas je individualen, zato Remington ne želi usmerjati posameznika ali mu narekovati kakšen mora biti ali izgledati. “Želimo mu le pomagati, da ostane zvesti sebi in svojemu slogu. Letos v sklopu posebne kampanje GET YOUR YOU ON s katero poudarjamo edinstvenost posameznika, pozivamo na parado osebnosti, da raziščete svojo izvirnost, proslavite svojo individualnost in ostanete zvesti sami sebi, le samozavest vas lahko popelje v višave in vas loči od drugih kamorkoli greste in karkoli počnete. Ob tem želimo ozavestiti posameznika še posebej moške, katerim je na primer pregled prostate še vedno tabu tema, kako pomembno je biti edinstven in izstopiti iz množice ter na prvo mesto postaviti sebe in svoje zdravje,” sporočajo iz Remingtona.

... Nina Ivanič. (foto: Mimi Antolovič)
... Nina Ivanič. (foto: Mimi Antolovič)

Dobro vedo, da se ženske zavedajo svoje individualnosti in so vedno imele velik vpliv na moške, zato so v kampanjo povabili tudi Movember ambasadorke, ki bodo s svojo podporo pomagale moškim stopiti korak naprej in poskrbeti za svoje zdravje.

Preberi članek
Preberi članek
Na svetovnem v kombinaciji petnjasto mesto za Jureta Berganta in Milano Chekanovo!
Zmaga je odšla v Estonijo k aktualnemu evropskemu prvaku Gorodilov&Bergannova
Evropsko tekmovanje Freestyle Frenzy in Greg Roe v Ljubljani. Akrobati, prijavite se!
Vsem poznani akrobati Dunking Devils niso zaslužni le za razvoj akrobatskega zabijanja po ...
Preberi članek
Preberi članek
November 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
xxx
Gremo v Medano. Vegetarijanske in veganske jedi ter organsko vino Klinec
V nedeljski oddaji Zdravo, Tereza! za vas pripravim vse tri obroke na veganski in vegetarijanski način
Preberi članek
Preberi članek